Jeugdboekenmaand 2020: Wat doen kunst?

De Jeugdboekenmaand loopt in Oostkamp van zaterdag 29 februari tot zaterdag 21 maart. In het thema 'Wat doet kunst' zijn er heel wat creatieve activiteiten voor de Oostkampse kinderen.

Openingsfeest

De Jeugdboekenmaand wordt feestelijk geopend door de burgemeester op ons openingsfeest op zaterdag 29 februari om 10 uur:

• 10 - 10.30 uur: Oorknuffels voor kindjes van 3 tot 6 jaar met als thema kunst
  • 10.30 - 12.30 uur: Studio Tableau (kunstige grime): kinderen kiezen hun favoriete kunstenaar en deze wordt op hun gezicht getoverd
  • Vanaf 10 uur: je eigen portret schilderen op canvas, een bladwijzer maken, feesten met een lakker hapje en drankje ...

Kunst in de bibs

In de bibliotheken krijgen bezoekers de kans om te proeven van kunst. Niet alleen via de vele boeken die over kunst gaan of prachtig geïllustreerd zijn, maar ook door het zelf te doen of te zien.

• Pop-art: hoe teken jij een ... ? In elke bib staat een schildersezel met een tekenblok. Om de 4 dagen is er een andere opdracht, gaande van 'hoe teken jij jezelf?' tot 'hoe teken jij een kat?'. Alle tekeningen worden tijdens de Jeugdboekenmaand ter plaatse tentoongesteld.
  • Geef een bladwijzer cadeau: maak een leuke bladwijzer en verstop die in een ander boek. De volgende lener van het boek zal verrast zijn dat hij of zij een mooie bladwijzer cadeau krijgt. Deze actie loopt ook in Standaard boekhandel in Oostkamp
  • Expo: de leerlingen van het deeltijds kunstonderwijs (DKO) maken van Bibliotheek-infopunt en van bibliotheek Ruddervoorde echte kunstmusea.

Woensdag 18 maart om 14.30 uur in Ridefort:
Familievoorstelling Kontrol door Compagnie Krak

Raphaël reist al jaren de wereld rond met zijn wereldberoemde act Teatro Pantalones. Hij wil dat de dingen precies lopen zoals hij het graag heeft. Als dat niet het geval is, zijn er fijne oplossingen en een ontwapenende glimlach.

Voor iedereen vanaf 5 jaar. Tickets kosten 7 euro en kunnen besteld worden via de webshop