Dienstverlening volgens de normale uren

De bibliotheek en alle uitleenposten zijn open tijdens de gewone openingsuren. Een afspraak maken is niet nodig.

Er blijven wel nog enkele veiligheidsmaatregelen van kracht:

• De bezoekjes zijn beperkt tot 30 minuten.
  • Mondmaskers zijn verplicht.
  • Bezoekers komen alleen. Hulpbehoevenden mogen begeleid worden door een noodzakelijk persoon en kinderen -18 jaar door een ouder.
  • Je dient je materiaal zelf in en ontleent nieuw materiaal ook zelf via de uitleenbalies.
  • Aan de ingang, de uitleenbalies en de publiekscatalogi is handgel ter beschikking om de handen te ontsmetten.
  • Gebruik van een winkelmandje is verplicht in de hoofdbibliotheek en bibliotheek Ruddervoorde. Wanneer er geen mandjes meer zijn betekent dit dat het maximum toegelaten aantal klanten op dat ogenblik bereikt is en moet je even wachten. Ook in de wijkbibliotheken geldt een beperking op het aantal klanten dat op hetzelfde ogenblik mag aanwezig zijn.
  • Bezoekers die enkel gebruik maken van het leescafĂ© om de krant of een tijdschrift te lezen, vragen we om zich te registreren aan de balie in functie van contact tracing.