Bib gesloten van 23 tot 31 maart

De bib stapt over naar een nieuw Vlaams bibliotheeksysteem. Eind maart krijgt de digitale dienstverlening van de meeste West-Vlaamse bibliotheken, waaronder die van Oostkamp, een upgrade. Dit nieuwe systeem wordt een stevige basis voor alle dienstverlening in de toekomst. Een korte sluiting van de bibliotheken is nodig om het systeem in te voeren.

Even gesloten: uitleentermijn verlengd

Om de overgang naar Wise, zo heet het nieuwe systeem, zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het nodig dat de deelnemende West-Vlaamse bibliotheken sluiten eind maart.

In Oostkamp is van maandag 23 tot en met maandag 30 maart voor de hoofdbibliotheek en tot en met dinsdag 31 maart voor de wijkbibliotheken.

De hoofdbibliotheek heropent op dinsdag 31 maart om 10 uur.
Bibliotheek Ruddervoorde heropent op woensdag 1 april om 14 uur
Bibliotheek Baliebrugge heropent op vrijdag 3 april om 14 uur
Bibliotheek Moerbrugge heropent op zaterdag 4 april om 9.30 uur
Bibliotheek Hertsberge en Waardamme heropent op dinsdag 7 april om 14 uur

Tijdens de sluiting krijgen de bibliotheekmedewerkers een opleiding om met de nieuwe software te leren werken en wordt het nieuwe systeem uitvoerig getest.

Belangrijk voor onze lezers: de uitleentermijn wordt automatisch verlengd tijdens de sluitingsperiode

Catalogus en online verlengen tijdens de sluitingsperiode

De catalogus zal raadpleegbaar zijn, maar je zult niet kunnen zien of een boek al dan niet uitgeleend is.
Ook de online service mijn.bibliotheek.be zal tijdens de sluitingsweek niet kunnen gebruikt worden om te verlengen of te reserveren.

Meer lezen over het nieuwe bibliotheeksysteem?