Afhaaldienst in de bibliotheek tijdens coronamaatregelen

In het kader van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus is de bibliotheek gesloten. Daarom bieden wij vanaf 1 april een aangepaste dienstverlening aan.

Foto van een lezende figuur

Wat?

Leners kunnen bibliotheekmaterialen aanvragen via een online formulier of door ze telefonisch door te geven tussen 10 en 12 uur en tussen 16 en 20 uur op nummer 050 819 930 (van maandag tot vrijdag). In bibliotheek Ruddervoorde-centrum is dit van 14 tot 16 uur (maandag, woensdag en vrijdag) op nummer 050 280 271.
Deze materialen kunnen daarna op afspraak opgehaald worden.

Aanvragen:

- max. 8 stuks (boeken, cd's, dvd's, strips, tijdschriften,...) per bibpas

- max. 2 bibpassen per gezin

- Er kunnen geen materialen aangevraagd worden van een andere bibliotheek (uitleenposten of IBL)

Bibliotheekmaterialen kun je enkel terugbrengen via de inleverbus (geen directe innameregistratie) aan de hoofdbibliotheek of filiaal Ruddervoorde-Centrum.

Voor wie?

Deze dienstverlening is voor alle leners die reeds lid zijn van de bibliotheek.

Hoe?

• Stuur je aanvraag door via dit online formulier of contacteer ons telefonisch tussen 10 en 12 uur of tussen 16 en 20 uur (maandag tot vrijdag) Voor bibliotheek Ruddervoorde-Centrum van 14 tot 16 uur (maandag, woensdag en vrijdag)
  • Kijk in de catalogus of hetgeen je graag wil lenen beschikbaar is. Je kunt via 'Mijn Bibliotheek' desgewenst een lijstje samenstellen en doorsturen naar ons. Let op! Je kunt geen materialen van een andere bibliotheek (uitleenposten of IBL) aanvragen.
  • Wij sturen je per mail een bevestiging van de dag en tijdstip waarop je je aangevraagde materialen kunt ophalen. Wanneer er veel aanvragen zijn kan deze verschillen van het tijdstip dat je op het formulier aangeduid hebt.
  • De bibmedewerkers zoeken de aangevraagde materialen op het rek, ontlenen ze op jouw bibliotheekpas en zetten de materialen klaar voor ophaling. Op elke zak staat de naam van de lener.
  • Hou er rekening mee dat je je aangevraagde bibliotheekmaterialen niet onmiddellijk zult kunnen afhalen, dat zal ten vroegste de volgende dag kunnen en hangt af van het aantal aanvragen.

Wees solidair: kom op het afgesproken tijdstip, zo beperk je persoonlijk contact en besmettingsgevaar.

Waar?

De pakketten zullen klaar staan in de windvang van de bibliotheek op het afgesproken tijdstip. De bibliotheek zelf is niet toegankelijk. Er mag maar 1 persoon tegelijkertijd in de windvang binnen. Kom dus alleen je pakket ophalen en wacht buiten als nog iemand binnen is.
Opgelet! Als je zonder ons te verwittigen je pakket niet komt afhalen op het afgesproken tijdstip, dan kun je dit niet meer afhalen en ook geen ander pakket bestellen.

Deze dienst is beschikbaar in de hoofdbibliotheek en de wijkbibliotheek Ruddervoorde-Centrum.

Wanneer?

Deze bibliotheekdienst start vanaf woensdag 1 april. Je kunt de aangevraagde bibliotheekmaterialen enkel afhalen op afspraak tussen 10 en 12 uur en 16 en 20 uur op weekdagen.
In bibliotheek Ruddervoorde-Centrum is dit van 14 tot 16 uur op maandag, woensdag en vrijdag.

In het weekend kun je geen gebruik maken van deze bibliotheekdienst.

Tenslotte

De bibliotheekmedewerkers doen hun uiterste best om deze dienstverlening zo goed en zo veilig mogelijk te organiseren.

Wacht steeds je bevestiging met het afgesproken tijdstip af vooraleer naar de bib te komen.

Wees solidair: respecteer de social distancing en kom alleen je pakket afhalen. Ben je ziek? Kom dan geen pakket afhalen.

Houd er ook rekening mee dat bepaalde aangevraagde materialen misschien niet in je pakket zullen zitten omdat ze op het moment van het vullen niet beschikbaar waren.

Bib aan Huis

De dienstverlening Bib aan Huis blijft zoals voorheen doorgaan met hulp van vrijwilligers. Bib aan Huis is enkel bedoeld voor deze doelgroep: 65-plussers, zieken en zorgpersoneel. Willen zij gebruiken maken van deze service, dan nemen ze telefonisch contact op via 050 819 930. Vrijwilligers voor deze service mogen zich nog altijd aanmelden en dat kan via het tijdelijke vrijwilligersplatform Oostkamp helpt.