Antwoord

Ja, je kunt een beroep doen op de dienst “Interbibliothecair Leenverkeer” (kortweg IBL).

Je kunt zelf opzoeken welke andere bibliotheken in Vlaanderen het item ook in bezit hebben. Klik hiervoor op de detailpagina van een item op de Zoek in andere bibliotheken in Vlaanderen link.

screenshot zoekuitbreiding Vlaanderen

Contacteer de bib om een IBL-aanvraag te plaatsen met dit formulier. We vragen een bijdrage in de verzendkosten van 1 euro. Zodra het item is aangekomen in onze bib sturen we je een verwittiging.

Op zoek naar materialen uit een wetenschappelijke bibliotheek?

Ook wetenschappelijke boeken en tijdschriften kun je via IBL aanvragen. Doorzoek via Unicat de collectie van de Belgische universiteiten en wetenschappelijke instellingen.

Wetenschappelijke bibliotheken vragen meestal wel een hogere bijdrage in de kosten, bij een aanvraag kunnen we jou de precieze kost laten weten.