Hier vind je meer uitleg over hoe je lid wordt van de bib en hoe je boeken, cd's, dvd's en andere bibliotheekmaterialen kan ontlenen, verlengen en reserveren.

Lid worden van de bib

Wanneer je iets wil lenen in de bib dan moet je lid zijn.

Iedereen kan lid worden van de bib. Daarvoor moet je je aanbieden aan de infobalie. Om je in te schrijven heb je je identiteitskaart nodig. Na inschrijving ontvang je een lenerspasje. Hiermee kun je terecht in de bibliotheek in Oostkamp en de wijkbibliotheken in Ruddervoorde, Baliebrugge, Moerbrugge, Hertsberge en Waardamme.

Hoeveel kost het om lid te worden?

Gratis voor wie jonger is dan 18 jaar
5 euro voor wie tussen 18 en 65 jaar oud is
2,5 euro voor 65+
2,5 euro op vertoon van EDC-kaart

Ontlenen

Wat, hoeveel en hoelang kan je ontlenen?

• boeken,cd's, tijdschriften en strips | aantal: 15 | uitleentermijn: 4 weken
  • dvd's | aantal: 10 | uitleentermijn: 2 weken of 4 weken voor dvd's met sticker 'Deze dvd mag 4 weken ontleend worden
  • games | aantal: 2 | uitleentermijn: 4 weken
  • e-readers | aantal: 1 | uitleentermijn: 4 weken
  • e-boeken | aantal: 3 | uitleentermijn: 4 weken

Opgelet:

In totaal mag je niet meer dan 25 stuks per lenerskaart ontlenen

Kosten:

Je mag alles gratis ontlenen

Verlengen

De uitleentermijn van materialen die niet gereserveerd zijn kan met 2 weken verlengd worden. Verlengen kan in de bibliotheek tijdens de openingsuren of door je aan te melden op de website

• boeken, tijdschriften en strips: verlenging van 2 weken
  • cd's, dvd's, games, e-boeken: geen verlenging mogelijk

Verlengen is gratis.

Opgelet:

Wie de uitleentermijn overschrijdt betaalt extra leengeld: 0,20 euro/object/dag

Je kunt enkel uitgeleende werken reserveren.

Kosten:

Reserveren is gratis. Je wordt verwittigd wanneer het werk klaar ligt voor je. Er wordt 0,50 euro aangerekend indien het werk niet wordt opgehaald binnen 10 dagen.

Voorwaarde:

Na verwittiging dat het werk beschikbaar is heeft de lener 10 dagen de tijd om het af te halen. Bij annulering of niet (tijdig) afhalen van een reservering wordt het reservatiegeld niet terugbetaald.