De twee criminelen Klaas en Nico raken na een geslaagde kraak hun buit kwijt als hun handlangster Birgit met de vluchtauto crasht. Frits en Franky vinden een tas vol met geld in de kofferbak. Zij besluiten het geld te houden en royaal uit te geven.
Titre
Frits & Franky / scenario en regie Marc Punt
Autre titre
Frits en Franky
Directeur
Marc Punt
Compositeur
Bert Embrechts
Acteur
Peter Van den Begin Sven De Ridder
Langue
Néerlandais
Éditeur
Lime-Lights Pictures, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
94 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412012168152

Commentaires

Vlaamse komedie uit 2013 van regisseur en scenarist Mark Punt, met Georgina Verbaan, Jack Wouterse, Eva Laurenssen, Axel Daeseleire e.a. Vervolg op het succesvolle Frits & Freddy* waarvan Mark Punt ook het scenario schreef maar dat werd geregisseerd door Guy Goossens met andere acteurs. De twee criminelen Klaas en Nico raken na een geslaagde kraak hun buit kwijt als hun handlangster Birgit met de vluchtauto crasht. Frits en Franky vinden een tas vol met geld in de kofferbak. Zij besluiten het geld te houden en royaal uit te geven. Maar dan wordt Franky hopeloos verliefd waardoor hij niet altijd helder nadenkt over zijn handelen. Kijkers op diverse weblogs zijn overwegend negatief. Sommigen noemen het hilarische slapstick met leuke taalgrappen, anderen vinden het onbegrijpelijk dat er nu zoveel Nederlandse acteurs meespelen (men vermoedt om Nederlands publiek te trekken) en vallen over zaken als geijkte Belgen- en Nederlandersmoppen en platvloersheid.

À propos de Marc Punt

CC BY 3.0 - Image by Filip Naudts

Marc Punt, né à Anvers (Belgique) le 21 juin 1962 , est un réalisateur, scénariste et producteur belge de cinéma et de télévision.

Biographie

Filmographie partielle

Comme réalisateur

Comme scénariste

  • 1993 : Ad fundum d'Erik Van Looy :

Distinctions

Notes et références

Liens externes

Suggestions