DVD
Néerlandais
Drie eerstejaarsstudenten schrijven zich in aan de universiteit om rechten te studeren. Wat begint als een wild maar onschuldig studentenfeest loopt door overmatig drankgebruik helemaal uit de hand
Sujet supplémentaire
Dit is Belgisch!, jeugd, Vlaanderen, 1980 -
Titre
Ad fundum / dir. by Erik Van Looy ; written by Marc Punt
Directeur
Erik Van Looy
Scénariste
Marc Punt
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2000
1 dvd-video
Durée
ca. 100 min.
Note
Oorspr. uitgebracht in 1993 Vlaams gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
0044007808320

Commentaires

Debuutfilm van regisseur Erik van Looy, met in de hoofdrollen Tom van Danduyt, Tom van Bauwel, Margot van Doorn en Tania Poppe. Drie eerstejaars studenten schrijven zich in aan de universiteit om rechten te studeren. De nieuwkomers worden opgevangen door de oudere studenten. Wat begint als een wild maar onschuldig studentenfeest loopt door overmatig drankgebruik helemaal uit de hand. Om er bij te horen moeten de nieuwkomers allerlei vernederingen doorstaan, waarbij een van hen omkomt. De Speelfilmencyclopedie noemt het een behoorlijke en interessante film en betitelt het spel van de acteurs als knap. 'Behaalt beslist het niveau van Amerikaanse young-adult drama's.' 2 1/2 ster.

À propos de Erik Van Looy

CC BY-SA 4.0 - Image by Nitroxine

Erik Ludovicus Maria Van Looy, né à Deurne (Anvers) le 26 avril 1962, est un réalisateur belge néerlandophone, aussi personnalité de la télévision et animateur de quiz télévisés.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1993 : Ad Fundum
  • 1999 : Shades
  • 2003 : La Mémoire du tueur
  • 2008 : Loft
  • 2014 : Vertiges (The Loft)
  • 2016 : Menace sur la Maison Blanche (De premier)

Comme scénariste