Pietje Pedro helpt Sint

Coby Hol (auteur)

Pietje Pedro helpt Sint

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Pietje Pedro komt voor het eerst met Sinterklaas naar Nederland. Hij helpt met het inpakken van de cadeaus, maar vindt het jammer dat al die mooie cadeaus weggegeven worden. Gelukkig heeft Sinterklaas een idee. Prentenboek met collageachtige illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Pietje Pedro helpt Sint
Auteur
Coby Hol
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
90-5838-267-2

Plusieurs formats:

Commentaires

Pietje Pedro komt dit jaar voor de eerste keer mee uit Spanje. Om de kou te verdrijven trekken de pieten al zingend en huppelend naar het Sinterklaashuis. Daar mag Pedro de inpakpieten helpen met cadeautjes inpakken en de bakpieten met het bakken van lekkers. De klimpieten oefenen met klimmen op daken terwijl Sint een proefritje maakt op zijn witte paard. 's Avonds kruipen alle pieten moe in bed. Pedro ligt nog een hele tijd aan de cadeautjes te denken. Wanneer alle andere pieten slapen, kruipt hij stil uit zijn bed. In de cadeaukamer pakt hij een cadeautje dat hij zelf heeft ingepakt weer uit. Sint is ook nog wakker. Hij wil een kopje thee gaan drinken. Als hij licht ziet branden in de cadeaukamer denkt hij dat er inbrekers zijn. Sint slaat alarm en alle pieten stormen de cadeaukamer binnen. Daar zit Pedro lekker te spelen. Hij vindt het jammer dat al het speelgoed straks wordt weggegeven. Daarop besluit Sint dat alle pieten dit jaar ook hun schoen mogen zetten.

Coby Hol scheu…Lire la suite
Pietje Pedro komt dit jaar voor het eerst met Sinterklaas naar Nederland. Hij helpt met het bakken van pepernoten en het inpakken van cadeaus. Toch vindt hij het jammer dat al die mooie cadeaus weggegeven worden. Gelukkig heeft Sinterklaas een idee. Het verhaal eindigt abrupt, waarbij van de tegenwoordige naar de verleden tijd wordt overgeschakeld. Een boek in vierkant formaat, waarbij de illustraties opvallend zijn: het zijn collages, samengesteld uit gescheurde stukken papier in vrolijke kleuren, papier met voorbedrukte patronen en gaasstof. Daardoor ontstaan mooie illustraties die een goed beeld van het verhaal geven. Ze variëren in grootte: van paginagroot tot een bovenrandje. De teksten zijn er in een grote letter naast gezet. Ze zijn in een vlotte stijl geschreven. De teksten en illustraties vullen elkaar goed aan op twee momenten na. De kaft toont een scène uit het verhaal. Een aantrekkelijk boek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar om te bekijken en voor te lezen.

Pietje Pedro helpt sint

Pietje Pedro komt voor het eerst mee uit Spanje. Hij vindt het hier maar een koude en natte bedoening. In het gezelschap van de Sint zitten danspieten, strooipieten, inpakpieten, bakpieten en klimpieten. Pietje Pedro mag als een echte stagiaire bij alle pieten een kijkje nemen. Hij is onder de indruk van al de mooie cadeaus en gaat er ‘s nachts eentje uitpakken. Sinterklaas denkt dat er inbrekers zijn en alle pieten bestormen de cadeaukamer. Pietje Pedro huilt en zegt dat hij alleen nog even wou spelen voor al dat moois weggeven wordt en dat brengt de Sint op een idee waar alle pieten blij mee zijn. Een lief boekje met mooie gescheurde collages uit zijdepapier, maar daar is dan ook alles mee gezegd.