Livre
Néerlandais

Paashaas, waar blijf je toch ?

Coby Hol (auteur)

Paashaas, waar blijf je toch ?

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Paashaas vindt zijn beschilderde eieren zo mooi, dat hij ze eigenlijk niet wil weggeven. Prentenboek met kleurige collages waarin stoffen en gaas zijn verwerkt. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Eieren, Hazen
Titre
Paashaas, waar blijf je toch ? / tekst en ill. Coby Hol
Auteur
Coby Hol
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Un cadeau pour Paques
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
9789058381750 (hardback)

Commentaires

De Nederlandse Coby Hol maakte al een achttal prentenboekjes, ze nam tekst en tekeningen voor haar rekening. Haar verhaaltjes zijn zo eenvoudig en helder als haar tekeningen, maar die vallen extra op door de bijzondere collagetechniek. Ze experimenteerde al met stof (o.m. jeansstof), wol, watten, papier en voegt daar in dit boek nog verbandgaas aan toe. In verschillende kleuren gespoten vormen strookjes en uitgeknipte figuurtjes hier het huis van Paashaas, met de meubels, de ramen, de gordijnen erin, maar ook de bomen en het hek eromheen, de duisternis, een bloempot, een cadeaupakje of de strik aan zijn eierenmandje. Door dat zachte materiaal wordt de wereld zo aaibaar als de personages in het verhaaltje: Paashaas en zijn beste vriend Haan. Er zijn geen gevaarlijke hoeken, harde planken, uitstekende spijkers of splinters in Paashaas' wereld, net zo min als Haan sporen heeft of Paashaas zelf grote nagels of knaagtanden. De figuurtjes zijn uit stof of papier gescheurd en hebben dus ook …Lire la suite
Als de lente begint, is Paashaas blij dat hij eindelijk eieren kan versieren. Hij vindt ze zo mooi dat hij ze zelf wil houden. Hij vindt het uiteindelijk maar niks en brengt ze toch naar alle dieren. Van zijn vriend Haan krijgt hij zelf een ei. Een vrolijk paasverhaal in de tegenwoordige tijd met korte eenvoudige zinnen in een groot lettertype. Aangepast aan het jonge kind; de bijpassende illustraties zijn soms paginagroot en bestaan uit helder gekleurde sfeervolle collages uit zijden vloeipapier en gekleurd gaas. De illustratrice gebruikt ook vaak stofjes en garen. Ze hebben geen contouren, weinig details en variatie en zijn toch niet saai. Het verhaal heeft een zekere spanning, maar loopt goed af. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar. Het boek heeft een harde matglanzende kaft voorzien van een zonnige gele plaat.