Livre
Néerlandais

Het kerstclowntje

Coby Hol (auteur)

Het kerstclowntje

Public cible:
3-5 ans et plus
Stijn kiest een clowntje uit voor in de kerstboom. 's Nachts maakt het clowntje Stijn wakker. Prentenboek met gekleurde illustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Het kerstclowntje / tekst en ill. Coby Hol
Auteur
Coby Hol
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le clown de Noel
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2003
[26] p. : ill.
ISBN
9789058381996 (hardback)

Commentaires

Wanneer Stijn met zijn mama kerstversiering gaat kopen, krijgt hij een clowntje om in de kerstboom te hangen. Maar Stijn hangt dat clowntje niet meteen in de kerstboom. Hij speelt er mee, neemt het mee naar bed en beleeft er dan -- in zijn droom? -- allerlei avonturen mee. Zo laat het clowntje de sneeuwwens van Stijn in vervulling gaan. Samen maken ze een sneeuwman en rijden met de slee. Bovendien ontmoeten ze de Kerstman en helpen hem bij het bezorgen van de pakjes. Als beloning krijgen het clowntje en Stijn een warme kerstmannenmuts. Wanneer Stijn de volgende morgen wakker wordt, hangt zijn clowntje in de boom en draagt hij de muts.

Het boekje is mooi geïllustreerd met collages waarbij papier met een verschillende textuur over elkaar wordt gelegd. Dit leidt tot bijzondere effecten die qua sfeer erg goed bij de kerstperiode aansluiten. De kleuren doen dat ook: rode en groene tinten voor de kerstbladzijden, lichtblauw en wit voor de sneeuwbladzijden, maar telkens opgefleurd doo…Lire la suite
Het is bijna Kerstmis. Stijn en mama kopen versiering voor de kerstboom; Stijn kiest een clowntje uit. Hij hangt het niet in de boom, maar speelt ermee en neemt het mee naar bed. 's Nachts maakt het kerstclowntje Stijn wakker: het sneeuwt. Stijn en het kerstclowntje maken een sneeuwpop en sleeën de helling af. Ze komen de kerstman tegen. Prentenboek in de typische scheurstijl van Coby Hol. Vanaf ca. 4 jaar.