Dvd
Nederlands

De apekermis

Willy Vandersteen (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Tijdens een bezoek van Suske en Wiske aan de dierentuin gedragen de apen zich erg vreemd
Titel
De apekermis / gebaseerd op de stripserie Suske en Wiske door Willy Vandersteen
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Dice DVD, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Speelduur
ca. 26 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8715686008111

Andere formaten:

Besprekingen

De avonturen van Suske en Wiske en hun vrienden Lambik, tante Sidonia en Jerom zijn nu ook op dvd-video te bekijken. De stripserie van Willy Vandersteen is de meest gelezen, meest herdrukte en best verkochte Europese stripserie. In zeer eenvoudige tekeningen zien we de avonturen van de helden. De stemmen zijn met Vlaams accent ingesproken door o.a. Hugo Metsers, Hugo Maarten en Guusje van Tilborgh. In De apekermis nadert een meteor met grote snelheid de aarde en zorgt voor een mysterieuze hitte. Als professor Barabas plotseling verdwijnt en ook Lambik vreemd gaat doen, vermoeden Suske en Wiske dat er iets gaande is.

Over Willy Vandersteen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Sjakkelien Vollebregt / Anefo

Willebrord Jan Frans Maria (Willy) Vandersteen (Antwerpen, 15 februari 1913 – Edegem, 28 augustus 1990) was een Belgische striptekenaar. Hij is vooral bekend als bedenker en oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks Suske en Wiske, waar hij tot in de jaren zestig nauw bij betrokken was.

Biografie

Jeugd

Willy Vandersteen, geboren op het Stuivenbergplein als Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen, groeide op in de Antwerpse volkswijk De Seefhoek als zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg en fantasie waren tijdens zijn kindertijd al opvallend. Hij tekende wielerwedstrijden op de stoep van de August Sniedersstraat en bedacht verhalen en toneelstukjes die zijn leeftijdsgenoten vervolgens naspeelden. De jongen verslond boeken en droomde op school regelmatig weg tijdens de lessen geschiedenis. Toen hij eens over de kruistochten geleerd had, trokken hij en enkele kindere…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek