Titel
Les cowboys / un film de Thomas Bidegain ; scen. de Thomas Bidegain ... [et al.]
Regisseur
Thomas Bidegain
Acteur
François Damiens Finnegan Oldfield Agathe Dronne Ellora Torchia John c. Reily
Componist
Raphael
Taal
Frans
Uitgever
Lumière, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
105 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019009991

Besprekingen

Regiedebuut van de Franse scenarioschrijver Thomas Bidegain (De rouille et d'os; Un prophète) met in de hoofdrol François Damiens (Des nouvelles de la planète Mars). In 1994 bezoeken vader Alain, moeder Nicole en hun kinderen een cowboyfestival. Aan het eind van de dag is de 16-jarige dochter spoorloos verdwenen. De politie maakt zich niet druk, maar vader Alain ontdekt dat ze samen met haar iets oudere vriendje Ahmed naar Afghanistan is vertrokken. Alain zoekt jarenlang fanatiek naar haar in diverse Arabische landen, waardoor zijn huwelijk stuk loopt. Soms wordt hij vergezeld door zijn zoon, die als volwassen man ook zelf naar zijn zus op zoek gaat. Het verhaal is losjes gebaseerd op de western 'The searchers' (1957) van John Ford. De recensenten geven 3-4 sterren. Eric le Duc (Telegraaf 2-12-'15) schrijft dat de film halverwege vaart en focus verliest: 'opeens is Les cowboys niet alleen een rauw gezinsdrama, maar ook een pamflet over de post 9/11-problematiek én een actiethriller'. …Lees verder

Over Thomas Bidegain

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door DONOSTIA KULTURA

Thomas Bidegain is een Frans scenarioschrijver , filmregisseur en filmproducent.

Biografie

Thomas Bidegain is vooral bekend om zijn samenwerking met Jacques Audiard als scenarioschrijver voor de films Un prophète (2009) en De rouille et d'os (2012) waarvoor ze telkens een César behaalden. Bidegain debuteerde in 2015 als filmregisseur met Les Cowboys op het Filmfestival van Cannes 2015 in de sectie Quinzaine des réalisateurs.

Filmografie (selectie)

  • À boire (2004, scenario)
  • Un prophète (2009, scenario)
  • De rouille et d'os (2012, scenario)
  • À perdre la raison (2012)
  • Saint Laurent (2014, scenario)
  • La Famille Bélier (2014, scenario)
  • Les Cowboys (2015, regie)
  • La Résistance de l'air (2015…Lees verder op Wikipedia