Boek
Engels

Tales from a not-so-perfect pet sitter

Tales from a not-so-perfect pet sitter

Nikki Maxwell gaat proberen om voor een hond met zeven puppy's te zorgen, zonder dat haar ouders daarvan iets mogen weten. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Tales from a not-so-perfect pet sitter
Auteur
Rachel Renée Russell
Taal
Engels
ISBN
9781481457040

Andere talen:

Besprekingen

In dit tiende deel van de serie 'Dork diaries'* neemt de 14-jarige Nikki Maxwell het op zich voor een hond met zeven puppy's te zorgen, zonder dat haar ouders daarvan iets mogen weten. Ook vriendje Brandon en aartsrivaal Mackenzie spelen een rol in het verhaal. De tekst oogt handgeschreven; sommige woorden zijn in hoofdletters en/of in vet of cursief gedrukt. Met stripachtige zwart-wittekeningen die onlosmakelijk met de tekst verbonden zijn. Inhoudelijk heeft de serie weinig om het lijf, maar de uitvergrote situaties zijn humoristisch en herkenbaar voor tienermeiden. De serie is populair en verschijnt in een Nederlandse vertaling als ‘Dagboek van een muts’. Naast de tien delen zijn er twee extra boeken, over het hebben/invullen van een dagboek. Achterin staat beknopte informatie over de auteur en de serie. Verwezen wordt naar de (Engelstalige) website dorkdiaries.com en naar een nieuwe serie over een van de bijfiguren, Max Crumbly. Voor meisjes vanaf ca. 11 jaar.

Over Rachel Renée Russell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Suna Lee and Rachel Renee Russell

Rachel Renée Russell (St. Joseph (Michigan)) is een Amerikaanse jeugdboekenschrijfster en advocate.

Ze bracht in juni 2009 het eerste deel uit van Dagboek van een muts (Engels: Dork Diaries), een reeks over een personage met autobiografische elementen, Nikki J. Maxwell. Van de reeks werden al vijf miljoen exemplaren verkocht in de oorspronkelijke versie. Boeken uit de reeks werden in 28 talen vertaald en in 35 landen uitgebracht. Het eerste deel van de reeks leverde haar een 2010 Children’s Choice Book of the Year Award op. De serie telt anno 2017 dertien boeken. In 2017 werd deel 10, Puppy Love, bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Russell schrijft ook jongensboeken. In 2017 verscheen in de serie Max Kruimel de eerste titel Superheld op sokken, gevolgd door Stank voor dank en Crimineel cool.

Privé

Ze heeft twee dochters…Lees verder op Wikipedia