Boek
Engels

Tales from a not-so-dorky drama queen

Rachel Renée Russell (auteur), Lisa Vega (illustrator)

Tales from a not-so-dorky drama queen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Nikki's grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid: haar dagboek wordt gevonden door een van de vrienden van MacKenzie. MacKenzie besluit zelf in het dagboek verder te schrijven. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Tales from a not-so-dorky drama queen
Auteur
Rachel Renée Russell
Illustrator
Lisa Vega
Taal
Engels
Uitgever
New York: Aladdin, 2015
331 p. : ill.
ISBN
9781442487697 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Nikki heeft een hekel aan haar klasgenote Mackenzie en dit is wederzijds. Gelukkig kan Nikki haar gedachten goed uiten in haar dagboek: Dork diaries. Mackenzie komt hier vaak in voor. De tekeningen die Nikki van haar maakt liegen er niet om, Mackenzie is een feeks die haar, Nikki, het leven zuur maakt en anderen commandeert. Zo krijgt Mackenzie de jongen op wie Nikki verliefd is zover dat hij Nikki zoent voor een gratis pizza. Als Nikki erachter komt dat het ging om een soort wedenschap is ze furieus en natuurlijk diep ongelukkig. Negende deel in de serie 'Dork diaries'*. Geschreven als een dagboek, lijkt het bijna alsof het door een tiener is geschreven. Het grote lettertype lijkt wat op een handschrift en hier en daar staan er woorden in grotere letters tussen van verschillend formaat. De overdreven humor en de tekeningen die Nikki in haar dagboek maakt zijn melig en herkenbaar voor de doelgroep. Als het dagboek wordt overgenomen door Mackenzie, verandert het perspectief en wordt er…Lees verder

Over Rachel Renée Russell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Suna Lee and Rachel Renee Russell

Rachel Renée Russell (St. Joseph (Michigan)) is een Amerikaanse jeugdboekenschrijfster en advocate.

Ze bracht in juni 2009 het eerste deel uit van Dagboek van een muts (Engels: Dork Diaries), een reeks over een personage met autobiografische elementen, Nikki J. Maxwell. Van de reeks werden al vijf miljoen exemplaren verkocht in de oorspronkelijke versie. Boeken uit de reeks werden in 28 talen vertaald en in 35 landen uitgebracht. Het eerste deel van de reeks leverde haar een 2010 Children’s Choice Book of the Year Award op. De serie telt anno 2017 dertien boeken. In 2017 werd deel 10, Puppy Love, bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Russell schrijft ook jongensboeken. In 2017 verscheen in de serie Max Kruimel de eerste titel Superheld op sokken, gevolgd door Stank voor dank en Crimineel cool.

Privé

Ze heeft twee dochters…Lees verder op Wikipedia

Suggesties