Een jongeman wordt vrijgesproken van een zedenmisdrijf met een kind en is vastbesloten een beter mens te worden, maar zijn vastberadenheid wordt op de proef gesteld als hij een nieuw buurmeisje krijgt.
Onderwerp
Pedofilie
Titel
Muidhond / regie Patrice Toye ; scenario Patrice Toye [e.a.]
Regisseur
Patrice Toye
Naar het werk van
Inge Schilperoord
Acteur
Tijmen Govaerts Julia Brown Ina Geerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Imagine, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
99 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
5425037941396
mooov

Besprekingen

Vlaams drama (2019) van Patrice Toye (Little black spiders) met Line Pillet (Little black spiders), Greet Verstraete en Tymen Govaerts (Girl). Naar de roman van Inge Schilperoord (2015, shortlist Libris Literatuur Prijs). Een jongeman gaat weer bij zijn moeder wonen nadat hij bij gebrek aan bewijs is vrijgesproken van een zedenmisdrijf met een kind. Hij is vastbesloten een beter mens te worden, maar de komst van een nieuw buurmeisje stelt zijn vastberadenheid op de proef. Beoordeling IMDb: 7,2. Maarten Moll (Parool 29-1-’19): ‘sfeergevoelige, verontrustende film over pedofilie (…) maakt inzichtelijk hoe moeilijk Jonathan het heeft met zijn gevoelens, en dat hij echt wil veranderen (...) laat ook zien dat die strijd misschien niet is te winnen als je eenmaal zo’n stigma hebt. Dat is óók verontrustend.’ Tom van der Krieke (Filmtotaal 29-1-’19): ‘Deze gewaagde, zware en taboedoorbrekende verfilming van een controversieel boek is uitdagend, maar zeker de moeite waard’ (4 sterren). Belinda…Lees verder

Over Patrice Toye

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Patrice Toye (Gent, 31 juli 1967) is een Belgische filmregisseuse.

Biografie

Toye studeerde film aan de hogeschool Sint-Lukas in Brussel waar ze afstudeerde in 1989. In 1990 realiseerde ze haar eerste kortfilm en in 1998 haar eerste langspeelfilm, die meteen een aantal prijzen haalde. Toye is docente Film aan de kunstenhogeschool LUCA School of Arts op de campus Sint-Lukas Brussel.

Filmografie

  • 1990: Tout ce qu'elle veut (kortfilm)
  • 1992: Vrouwen willen trouwen (kortfilm)
  • 1994: Stad in zicht (kortfilm)
  • 1996: Stoute schoenen (televisiefilm)
  • 1997: L'amant de Maman (televisiefilm)
  • 1998: Rosie
  • 2005 Gezocht: man (televisiefilm)
  • 2008: Nowhere Man
  • 2012: Little Black Spiders
  • 2019: Muidhond

Prijzen

Lees verder op Wikipedia