Dvd
Frans
De rijke uitvinder Colin en de charmante Chloé worden halsoverkop verliefd, maar kort na hun huwelijk dreigt zij te overlijden aan een waterlelie die in haar longen groeit.
Titel
L'écume des jours
Regisseur
Michel Gondry
Naar het werk van
Boris Vian 1920-1959
Componist
Etienne Charry
Acteur
Romain Duris Audrey Tautou Gad Elmaleh Omar Sy 1978- Aïssa Maiga Charlotte Le Bon
Taal
Frans
Uitgever
Twin Pics, [2013]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
129 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414939465710

Besprekingen

Speelfilm van Michel Gondry (Eternal sunshine of the spotless mind; The Green Hornet; videoclips van Björk) met in de hoofdrollen bekende Franse acteurs: Romain Duris, Audrey Tautou, Omar Sy en Gad Elmaleh. Het verhaal is gebaseerd op de surrealistische roman van Boris Vian uit 1947, een cultboek dat in Frankrijk nog steeds populair is. De jonge en rijke uitvinder Colin en de vrolijke Chloé worden halsoverkop verliefd. Kort na hun huwelijk wordt ze ziek: er groeit een waterlelie in een van haar longen, waardoor ze dreigt te sterven. Colin en zijn vrienden stellen alles in het werk om haar te redden. Kevin Toma (Volkskrant 23-5-'13) concludeert: 'zoals Vians boek steeds grimmiger van toon wordt, verliest Gondry's film gaandeweg alle kleur. Dat Gondry weigert maat te houden en constant zijn geestverwantschap met Vians speels-sombere surrealisme belijdt, kan honger naar méér, maar ook afmattende ergernis opwekken. Gelukkig zijn er Tautou, Duris en Omar Sy (...), drie fijne acteurs die me…Lees verder

Over Michel Gondry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Michel Gondry (Versailles, 8 mei 1963) is een Frans scenarioschrijver, filmregisseur en videoclipmaker, befaamd voor zijn vernieuwende visuele stijl en zijn manipulatie van de mise en scène. Hij won een Academy Award (Oscar) voor het beste scenario met zijn film Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Biografie

Michel Gondry is geboren en opgegroeid in Versailles. Hij begon op jonge leeftijd met tekenen en had als kind de ambitie om kunstschilder of uitvinder te worden. Gondry's grootvader had een muziekwinkel, die later werd overgenomen door zijn vader. De zaak ging na een aantal jaren failliet, maar vlak daarvoor gaf hij Michel en zijn broer een drumstel en een basgitaar. Samen speelden ze in enkele bands, totdat Michel naar Parijs vertrok om aan de kunstacademie te studeren. Daar vormde hij de band Oui Oui met een groep klasgenoten. Oui Oui bracht twee studioalbums uit, maar viel begin jaren 90 uiteen.

Voor…Lees verder op Wikipedia