Het cakeje van oma

An Melis (auteur)
+1
Het cakeje van oma
×
Het cakeje van oma Het cakeje van oma

Het cakeje van oma

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Belle Beer gaat naar haar oma want die heeft beloofd dat ze cakejes gaan bakken. Na het bakken versieren ze de cakejes en moet er natuurlijk opgeruimd en geproefd worden. Prentenboek met paginagrote, zachtgekleurde schilderingen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Grootouders, Bakken
Titel
Het cakeje van oma
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789059327054 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

In de 'Belle Beer'-reeks verschenen eerder al Een hart voor mama, Een lichtje voor papa en Het knuffeltje van opa uit. Logischerwijs is oma nu aan de beurt. Het cakeje van oma vertelt in twaalf kleurige prenten het verhaal van Belle Beer en haar grootmoeder, die op een middag cupcakejes bakken voor het berenfeest dat later op de dag zal plaatsvinden. Daarbij krijgen ze de nodige morele steun van Belles troetelbeer, die nu eens boven de eieren uitpiept, en dan weer naar een zeepbel prikt. An Melis sluit het boek af met de recepten van de cupcakes.
Het cakeje van oma is een vrij groot boek met een harde kaft. De illustraties beslaan telkens twee pagina’s. Zowel de klassieke, pastelkleurige tekeningen, die doen denken aan Michael Payne’s bekende ‘Me to You’-beertjes, als de warmte die de relatie tussen oma en kleinkind uitstraalt, zal de doorsnee meisjeskleuter aanspreken. Het verhaal zelf, over twee cakebakkende beren, is wat…Lees verder
Kleine Belle Beer gaat naar oma om samen met haar cakejes te bakken. Natuurlijk moet er geproefd worden van het deeg en wordt er vervolgens, terwijl de cakejes gaar worden in de oven, samen opgeruimd. Daarna nog versieren en dan begint het cakejesfeest. Papa, mama, opa en oma: iedereen krijgt een cakeje. Prentenboek met paginagrote tekeningen in vrolijke kleuren, met door het aquareleffect knuffelig aandoende aangeklede beren met menselijke trekjes. Grappig detail is het kleine knuffelbeertje dat op veel van de platen actief meedoet aan het (bak)proces. De eenvoudige tekst – waarbij de essentie van het verhaal steeds in grote letters is afgedrukt – bestaat uit korte zinnen en veel dialogen. Warm verhaaltje dat ruimschoots voldoet aan de behoefte aan veiligheid van jonge kinderen en laat zien hoe warm de band tussen grootouder en kleinkind kan zijn. Niet alleen door de vanzelfsprekendheid waarmee oma doet wat ze beloofd heeft en dat ook benoemt, maar ook door subtiel hulp te bieden all…Lees verder

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia