Boek
Nederlands

Een broertje voor Belle

An Melis (auteur)
+1
Een broertje voor Belle
×
Een broertje voor Belle Een broertje voor Belle

Een broertje voor Belle

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Belles moeder is zwanger. Belle en haar vader verzamelen babykleding en speelgoed. Belle zou die spullen graag zelf houden, maar is er te groot voor. Wanneer haar broertje geboren is, helpt Belle een naam kiezen en geeft ze hem de fles. Met een recept voor berenpap.
Onderwerp
Gezinsuitbreiding
Titel
Een broertje voor Belle
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789059328747 (hardback)

Besprekingen

Dit boek is het vijfde in de reeks van Belle Beer, een reeks van vriendelijke boeken met huis-, tuin- en keukenverhalen. Belle Beer zoekt samen met Papa Beer naar babyspulletjes, want Mama Beer is zwanger. Belle is wel wat jaloers, want het zijn toch haar kleertjes en niet die van de nieuwe baby. Ze probeert er zich dan ook in te wurmen, ook al zijn ze veel te klein. Papa Beer kan Belle ervan overtuigen dat de nieuwe baby erg blij zal zijn met al die spulletjes van Belle en op die manier maakt de jaloezie plaats voor een gevoel van trots. Belle voelt zich steeds meer de grote zus. Ze vertelt dit ook aan de baby in de zachte, dikke buik van mama. Wanneer haar babybroertje geboren wordt, is Belle meteen weg van hem. Met blinkende oogjes monstert ze haar broertje, aan wie alles zo klein is. Samen met papa en mama mag ze een naam kiezen. Wanneer Belle haar broertje even later zelf mag vasthouden is haar geluk compleet.
Net zoals de andere boeken van de Belle Beer-reeks straalt dit b…Lees verder

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia