Rode rozen en tortilla's

Laura Esquivel (auteur)

Rode rozen en tortilla's

Een Mexicaanse tracht haar onmogelijke liefde voor haar aanstaande zwager uit te leven in haar kookkunst.
Onderwerp
Eetcultuur, Liefde
Titel
Rode rozen en tortilla's
Auteur
Laura Esquivel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Como agua para chocolate
Uitgever
Amsterdam: Arena, 1991
223 p.
ISBN
90-6974-023-0

Andere formaten:

Besprekingen

Liefde en kookkunst zijn de twee elementen die in deze Mexicaanse roman op een vernuftige manier met elkaar zijn verweven. Tita en Pedro houden van elkaar, maar de traditie gebiedt dat Pedro alleen kan trouwen met Tita's oudere zuster. Tita die in de keuken van de ouderlijke woning de leiding heeft, blijft met Pedro communiceren door middel van de gerechten die zij hem voorschotelt. Ook bij de andere verwikkelingen van de roman speelt haar kookkunst een belangrijke rol. De schrijfster gaat daarin zo ver dat zij de gerechten uitvoerig beschrijft in de vorm van recepten met ingrediënten en al. Het resultaat is een onderhoudend en buitengewoon origineel boek, zonder literaire of psychologische pretenties, dat in Mexico veel succes had en inmiddels veel nagevolgd is. Voor lezers/essen die houden van een luchtige liefdesroman en van lekker eten. Paperbackeditie; kleine druk.

Over Laura Esquivel

Laura Esquivel Valdés (Mexico-Stad, 30 september 1950) is een Mexicaans schrijfster.

Esquivel was eerst lerares, werkte bij een kindertheater en schreef kinderprogramma's voor de Mexicaanse televisie. Esquivel werd beroemd door haar roman Como agua para chocolate (Rode rozen en tortilla's), die in 33 talen vertaald is en in 1992 werd verfilmd door haar echtgenoot Alfonso Arau. De meeste van Esquivels werken vallen onder het genre van het magisch realisme.

Bibliografie (selectie)

  • 1989 - Rode rozen en tortilla's (Como agua para chocolate)
  • 1995 - De wetten van de liefde (La ley del amor)
  • 1998 - Íntimas suculencias
  • 1999 - Estrellita marinera
  • 2000 - El libro de las emociones
  • 2001 - De liefde van Don Júbilo (Tan veloz como el deseo)
  • 20…Lees verder op Wikipedia