Wannes gaat naar school

Kathleen Amant (illustrator)
+1
Wannes gaat naar school
×
Wannes gaat naar school Wannes gaat naar school

Wannes gaat naar school

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Wannes gaat voor het eerst naar school en vertelt wat hij daar allemaal doet. Hij viert er ook zijn derde verjaardag. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Wannes gaat naar school
Illustrator
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
[34] p. : ill.
ISBN
9789059327665 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Vierkant prentenboek op rijm over de bijna 3-jarige Wannes die met veel plezier naar de peuterschool (c.q. speelzaal) gaat. Hij maakt herkenbare zaken mee zoals spelen bij de zandtafel, een bezoek aan het toilet, een hapje eten en buitenspelen. Deze belevenissen worden uitgebeeld in grote platen die met dikke zwarte lijnen schematisch zijn getekend en met vrolijke kleuren ingevuld. De achtergrond is egaal gekleurd en de peuters hebben meestal een glimlach van oor tot oor. De summiere tekst bestaat uit een samengestelde zin die rijmt en in de prent is afgedrukt. De ik-persoon somt daarin op, niet al te origineel, wat hij meemaakt en wat op de platen te zien is. Afgezien van dit minpuntje is het een heel bruikbaar prentenboek als voorbereiding op de peuterspeelzaal en als bevestiging als de peuter de speelzaal bezoekt. De illustratrice is onder meer bekend van de peuterboeken over Anna en over Heksje Mimi. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia