Suzanne en haar jongere zus worden opgevoed door hun vader nadat hun moeder is overleden. Naarmate ze ouder wordt gaat ze steeds meer het verkeerde pad op. Vanaf ca. 16 jaar.
Onderwerp
Zussen, Gezin, Verliefdheid
Titel
Suzanne / dir. Katell Quillévéré ; scén. Katell Quillévéré ... [et al.]
Regisseur
Katell Quillévéré
Acteur
Sara Forestier François Damiens Adèle Haenel Paul Hamy Corinne Masiero
Taal
Frans
Uitgever
De Filmfreak, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
114 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands Extra: Interviews met Katell Quillévéré, Sara Forestier, François Damiens en Adèle Haenel (24 min.)
ISBN
9789461873477
mooov

Besprekingen

Frans drama van Katell Quilléveré (Un poison violent) met Sara Forestier (L'amour est un crime parfait) en François Damiens. De moeder van Suzanne en haar jongere zus is overleden toen ze klein waren, ze worden liefhebbend opgevoed door hun vader, die hard werkt als vrachtwagenchauffeur. Als ze zestien jaar is, raakt Suzanne zwanger. Drie jaar later laat ze haar kind achter, wanneer ze smoorverliefd wordt op een kleine crimineel. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 13-3-'14) concludeert: 'Suzanne is een sociaal drama dat nogal op een hink-stap-sprong-achtige wijze wordt verteld. Die abrupte overgangen werken niet altijd, maar het voordeel van deze aanpak is wel dat regisseur Katell Quillévéré vaart in haar verhaal brengt, waardoor haar film geen enkele inzinking kent.' Belinda van de Graaf (Trouw 13-3-'14) noemt Forestier 'formidabel' en schrijft dat de regisseur een overtuigend verhaal vertelt dat 'vragen oproept over lotsbestemming en sociale klasse'. Winnaar van de César voor Beste vrouwelij…Lees verder

Over Katell Quillévéré

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Katell Quillévéré (Abidjan, 30 januari 1980) is een Frans filmregisseuse en scenarioschrijfster.

Biografie

Katell Quillévéré werd in 1980 geboren in Abidjan als dochter van een informaticus en een lerares biologie. Ze verbleef samen met haar ouders en grootouders, afkomstig uit Finistère, tot haar vijfde jaar in Ivoorkust. De familie verhuisde naar Parijs en Quillévéré volgde de middelbare school aan het lycée Fénelon. Ze besloot daarna filmstudies te volgen en nadat ze niet werd toegelaten bij la fémis ging ze studeren aan de Université Paris-VIII waar ze een DEA de cinéma en een licentiaat filosofie behaalde. Ze heeft een relatie met de Franse filmregisseur Hélier Cisterne, die ze leerde kennen aan de universiteit. In 2004 was ze samen met Sébastien Bailly verantwoordelijk voor de oprichting van het Festival du cinéma de Brive.

Quillévéré's eerste korte film À bras le corps werd…Lees verder op Wikipedia