Een man raakt geobsedeerd door een detectiveroman over het cijfer 23
Extra onderwerp
Dvd's
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso Home Entertainment, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
95 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504072383

Besprekingen

Een thriller uit 2007 van Joel Schumacher (Batman & Robin, The phantom of the opera) met in de hoofdrol Jim Carrey (Batman forever, The grinch). Walter Sparrow, een gewone huisvader, krijgt voor zijn verjaardag een detectiveroman. Walter ziet steeds meer gelijkenis tussen zijn eigen leven en dat van de hoofdpersoon in het boek, die geobsedeerd raakt door het getal 23. De recensenten zijn kritisch. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 16-5-'07): '(...) De paranoia wordt door Carrey redelijk overtuigend gespeeld. Zozeer dat de kijker zijn obsessie begrijpt, hoe geforceerd het ook wordt voorgesteld. Schumacher weet zijn publiek lange tijd in de ban te houden. Helaas vliegt zijn film uit de bocht als de oplossing zich aandient in de vorm van een wel heel vergezochte variant. (...) Maar voor het overgrote deel is deze film toch heel genietbaar.' De dvd bevat geen extra's.

Over Joel Schumacher

Joel Schumacher (New York, 29 augustus 1939 - aldaar, 22 juni 2020) was een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Filmografie

  • 2011 - Trespass
  • 2010 - Twelve
  • 2008 - Blood Creek
  • 2007 - The Number 23
  • 2004 - The Phantom of the Opera
  • 2003 - Veronica Guerin
  • 2002 - Phone Booth
  • 2002 - Bad Company
  • 2000 - Tigerland
  • 1999 - Flawless
  • 1999 - 8MM
  • 1997 - Batman & Robin
  • 1996 - A Time to Kill
  • 1995 - Batman Forever
  • 1994 - The Client
  • 1993 - Falling Down
  • 1991 - Dying Young
  • 1990 - Flatliners
  • 1989 - Cousins
  • 1987 - The Lost Boys
  • 1985 - St. Elmo's Fire
  • 1983 - D.C. Cab
  • 1981 - Th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties