Dvd
Meertalig

Lilet never happened

Jacco Groen (regisseur), Johanna Ter Steege (acteur), Sandy Talag (acteur)
Het twaalfjarige kindhoertje Lilet in Manilla wordt gered door een Nederlandse weldoenster. Het meisje, dat een beroemde actrice wil worden, wil echter helemaal niet geholpen worden.
Titel
Lilet never happened
Regisseur
Jacco Groen
Acteur
Johanna Ter Steege Sandy Talag
Taal
Meertalig, Engels, Tagalog
Uitgever
De Filmfreak, © 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
104 min.
Aantekening
Afwisselend Engels en Tagalog gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
ISBN
9789461871862

Besprekingen

Nederlands sociaal drama uit 2012, speelfilmdebuut van documentairemaker Jacco Groen, met Sandy Talag en Johanna ter Steege. Het 12-jarige kindhoertje Lilet (Sneeuwwitje) in Manilla wordt, evenals haar zusjes, geëxploiteerd door wrede ouders en mishandeld door de politie. Een blonde Hollandse weldoenster ontfermt zich over haar, haalt haar uit de gevangenis en plaatst haar in een opvanghuis voor straatkinderen. Het is de vraag of Lilet, die een beroemde actrice wil worden, wel geholpen wil worden. Remke de Lange (Trouw 10-1-'13) geeft 3 (van 5) sterren: 'In Groens scenario wordt het meisje omringd door mensen die eerder harteloos dan wanhopig zijn, een schematisch beeld dat de kijker weinig ruimte biedt voor identificatie en weinig toevoegt aan wat je uit de krant over dit thema kan weten.' Bor Beekman (Volkskrant 10-1-'13) geeft ook 3 (van 5) sterren: '(...) een onderhoudende, maar nog geen goede speelfilm. Iets te braaf ingevuld is het allemaal.'

Over Jacco Groen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maarten Kramer

Jacco Groen (1964) is een Nederlands scenarioschrijver, filmregisseur en filmproducent.

Zijn korte speelfilm Solina met Jekaterina Goloebeva werd geselecteerd voor de Gouden Beer-kortfilmcompetitie in Berlijn. De film won drie festivalprijzen waaronder beste film en beste regie. Groen was in 1999 medeoprichter van het productiehuis Springfilm. Groen regisseerde bijna 30 documentaires, waarvan de serie Meiden van de Keileweg voor Net5 de bekendste is.

In 2013 voltooide hij zijn eerste speelfilm Lilet Never Happened. De film, gedraaid in de Filipijnen, won 12 festivalprijzen waaronder Beste film in het Copenhagen International Filmfestival, Beste regie op het Manhattan International Film Festival, Beste film op het Kristiansand International Youth Film Festival en de Golden Castle award op het jeugdfilmfestival van Castellinaria in Zwitserland.

Filmo…Lees verder op Wikipedia