Luisterboek
Nederlands

Het goud van Tomás Vargas

Isabel Allende (auteur), Dieuwertje Blok (verteller)
Driee͏̈ntwintig geschiedenissen over liefde en alledaags geweld in Latijns-Amerika
Titel
Het goud van Tomás Vargas
Auteur
Isabel Allende
Verteller
Dieuwertje Blok 1957-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Cuentos de Eva Luna
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
8 cd's
Speelduur
ca. 10 uur
ISBN
9789047602941

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Dieuwertje Blok. Als een moderne Sheherazade vertelt Eva, die de gave van het woord bezit, 23 verhalen aan haar geliefde Rolf. De verhalen gaan over stormachtige liefdes en bruut geweld, met als kleurrijk decor het Caribische gebied en Zuid-Amerika. De vertellingen hebben een anekdotische of mythische inslag en zijn door het beeldrijke taalgebruik en de bijzonder levendige fantasie van de schrijfster heerlijk om naar te luisteren. Enkele teksten springen eruit vanwege hun gave structuur. Het laatste verhaal voert de luisteraar met een schok terug naar de werkelijkheid. Menigeen die destijds de beelden van de vulkaanuitbarsting in Columbia heeft gezien zal erdoor geraakt worden.

Over Isabel Allende

CC BY 2.0 - Foto van/door paal / Paal Leveraas

Isabel Allende (Lima, 2 augustus 1942) is een Chileens journaliste en schrijfster.

Levensloop

Isabel Allendes vader, Tomás Allende, een neef van Salvador Allende, was diplomaat. In 1945 scheidden haar ouders en keerde haar moeder terug naar Chili met haar drie kinderen. Van 1953 tot 1958 woonde zij eerst in Bolivia en vervolgens in Libanon. Zij bezocht er privéscholen, eerst een Amerikaanse, later een Engelse. In 1958 keerde zij terug naar Chili en maakte er de middelbare school af. Zij ontmoette daar haar latere echtgenoot Miguel Frías.

Van 1959 tot 1965 werkte Allende in Santiago voor de FAO, de Wereldvoedselorganisatie van de VN. In 1962 trouwde zij en het jaar erna werd haar dochter geboren. Allende verbleef geruime tijd in Europa, waar zij in Brussel en in Zwitserland woonde. In 1966 keerde ze terug naar Chili en werd haar zoon geboren.

Vanaf 1967 was Allende redactielid van het blad Paula en van 1973 …Lees verder op Wikipedia