Boek
Nederlands

Plotter gaat logeren

Hilde Schuurmans (auteur)
+1
Plotter gaat logeren
×
Plotter gaat logeren Plotter gaat logeren

Plotter gaat logeren

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Plotter gaat bij tante Maroeska logeren, maar hij is Knuffel vergeten. Prentenboek in oblong formaat met omkaderde, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Plotter gaat logeren
Auteur
Hilde Schuurmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[25] p. : ill.
ISBN
9789044808483 (hardback)

Besprekingen

Plotter, een diertje waarvan moeilijk af te leiden valt onder welke diersoort hij eigenlijk gerekend moet worden, gaat logeren bij zijn tante (een kruising tussen een schaap en een nijlpaard, zo lijkt het). Hij ontdekt dat hij zijn eigen knuffel thuis is vergeten en krijgt een enge vervangknuffel. Eerst is hij bang en heeft hij een nare droom, maar daarna wordt de vervangknuffel een held omdat hij tante en Plotter redt van een gevaarlijke hond.

Dit op zich weinig verrassende prentenboek gaat in op gevoelens die erg herkenbaar zijn voor peuters, zoals verdriet, heimwee en angst. Wanneer je met kinderen rond die thema's werkt, dan kan het prentenboek van Schuurmans een leuke bijdrage leveren.

De taal is aangepast aan de leeftijd van de toehoorders, met korte, zelden aaneengeschakelde zinnen. Het verhaal valt bovendien perfect te volgen op de prenten, kleurrijke aquarellen waarop de belangrijkste elementen zwarte omlijningen krijgen. Dat alles oogt mooi, maar is niet verni…Lees verder
Plotter gaat logeren bij tante Maroeska. Plotter komt erachter dat hij Knuffel is vergeten. Terug naar huis rijden gaat niet, want dat is te ver. Tante Maroeska heeft een knuffel voor hem: Arthuur. Maar Plotter vindt hem een beetje griezelig. ’s Nachts droomt hij over wel tien enge Arthuurs! Toch blijkt Arthuur helemaal niet eng te zijn, maar is hij juist een echte held. Nieuw deel uit de serie prentenboeken over Plotter*. Aandoenlijk verhaal over de angst en spanning die het geeft om uit logeren te gaan, vooral als ook nog blijkt dat je je knuffel vergeten bent. Prentenboek in oblong formaat, met aan de linkerkant een kader waarin de tekst meestal tegen een gekleurde achtergrond staat, los van de kleine illustratie; aan de rechterkant staat een omkaderde grote illustratie van een inkttekening die is ingekleurd met waterverf. De illustraties verduidelijken wat in de tekst gezegd wordt en zijn erg sfeervol. Aanwinst in de reeks boeken met als thema logeren. Vanaf ca. 4 jaar.

Plotter gaat logeren

Plotter gaat logeren bij zijn allerliefste tante Maroeska. Ze woont erg ver weg. Mama en papa brengen hem met de auto. Tante Maroeska is ontzettend blij wanneer ze Plotter terugziet. Opeens denkt Plotter aan iets. Zijn knuffel! Die is hij thuis vergeten ... en het is te ver om terug te rijden. Tante Maroeska heeft nog een oude knuffel, Arthuur, een soort krokodil. Plotter vindt hem een beetje griezelig! Hij heeft zelfs een kwade droom over Arthuur. Maar de volgende dag maakt die alles weer goed! Een nogal vergezocht verhaal waarin de interne logica ontbreekt. Wanneer Plotter met een gil wakker wordt uit zijn nachtmerrie - Arthuur wil me opeten! - gaat tante helemaal niet in op zijn angst. Integendeel, ze zegt dat Arthuur juist een held is en Als hij erbij is, hoef je nooit bang te zijn. Welk kind gelooft zoiets nu? Plotter blijkbaar wel, want als er in het park een grote hond opduikt, jaagt hij hem met behulp van Arthuur weg. Dit vind ik van weinig inzicht in de kinderlijke psychologi…Lees verder