Boek
Nederlands

Een echt meisje

+1
Een echt meisje
×
Een echt meisje Een echt meisje
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een meisje (ik-figuur) fantaseert over wat zij allemaal kan zijn, zoals astronaute, politieagente, heks en chirurge. Hardkartonnen prentenboek met grote vrijstaande kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Beroepen, Meisjes
Titel
Een echt meisje
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[20] p. : ill.
ISBN
9789044810752

Besprekingen

Vrolijk, bijna vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over een meisje dat fantaseert over wat ze later zoal zou kunnen worden. Dat kan van alles zijn zoals bijvoorbeeld een stoere politieagente, een lief heksje of een prima ballerina. Haast heeft ze niet want nú is ze al een echt meisje. Op elke van de tien dubbele pagina's, inclusief de schutbladen, is aan de rechterkant steeds hetzelfde meisje te zien; elke keer in een andere complete outfit die bij het uitgebeelde beroep of die rol past. Ter hoogte van haar hoofd is een halfronde opening gemaakt waarachter haar gezicht met twee helderblauwe ogen, zichtbaar is. Die opening is telkens iets groter zodat omslaan makkelijker gaat. Op elke linkerpagina, steeds met een andere achtergrondkleur, is achter de opening 'ik kan' te lezen, gevolgd door bijvoorbeeld 'een dappere indianenvrouw zijn'. Het geheel vertedert door zijn eenvoud. Sommige benamingen zijn echter moeilijk voor de beoogde doelgroep, zoals astronaute, ch…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max