Titel
Verbrande brug
Andere titel
Pont brûlé
Regisseur
Guido Henderickx
Componist
Alain Pierre
Acteur
Doris Arden Yves Beneyton Jan Decleir Malka Ribowska
Scenarist
Marcel Van Maele Guido Henderickx
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: EMI Belgium, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video + bijlage
Oorspr. opname
1975
Speelduur
159 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Bevat ook de kortfilm Gejaagd door de winst (1977) Digitaal gerestaureerd
EAN
5425011010070

Over Guido Henderickx

Guido Herman Celina Henderickx (Antwerpen, 1942) is een Vlaams filmregisseur.

Hij studeerde in 1966 af aan het HRITCS te Brussel.

Henderickx regisseerde een aantal kortfilms, documentaires en televisieprogramma's naast een aantal langspeelfilms. Daarnaast schreef hij ook scenario's en monteerde hij andere langspeelfilms.

Verbrande Brug uit 1975 was zijn regiedebuut. Deze film met Jan Decleir werd opgenomen in en ging over de arbeiderswijk Verbrande Brug ten noorden van Vilvoorde. Daarna maakte hij Dood van een sandwichman; over het leven en het dodelijk ongeluk van Jean Pierre Monsere.

In 1988 werd Guido Henderickx genomineerd met Skin voor de International Fantasy Film Award.

Filmografie

  • 1975: Verbrande brug
  • 1978: Gejaagd door de Winst
  • 1979: De Proefkonijnen
  • 1987: Skin
  • 1993: Moeder, waarom leven wij? (miniserie)
  • 1998: S.
  • Lees verder op Wikipedia