Dvd
Nederlands
Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge Pictures, 2008
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 252 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8711983488779

Over Guido Henderickx

Guido Herman Celina Henderickx (Antwerpen, 1942) is een Vlaams filmregisseur.

Hij studeerde in 1966 af aan het HRITCS te Brussel.

Henderickx regisseerde een aantal kortfilms, documentaires en televisieprogramma's naast een aantal langspeelfilms. Daarnaast schreef hij ook scenario's en monteerde hij andere langspeelfilms.

Verbrande Brug uit 1975 was zijn regiedebuut. Deze film met Jan Decleir werd opgenomen in en ging over de arbeiderswijk Verbrande Brug ten noorden van Vilvoorde. Daarna maakte hij Dood van een sandwichman; over het leven en het dodelijk ongeluk van Jean Pierre Monsere.

In 1988 werd Guido Henderickx genomineerd met Skin voor de International Fantasy Film Award.

Filmografie

  • 1975: Verbrande brug
  • 1978: Gejaagd door de Winst
  • 1979: De Proefkonijnen
  • 1987: Skin
  • 1993: Moeder, waarom leven wij? (miniserie)
  • 1998: S.
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek