Boek
Nederlands

Duitse herder

Esther Verhoef (auteur)
Informatie in woord en beeld over het ras en de juiste behandeling ervan.
Titel
Duitse herder
Auteur
Esther Verhoef 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Lisse: Zuidboek Produkties, 2000
127 p. : ill.
ISBN
90-6248-903-6

Besprekingen

De geschiedenis van het ras wordt kort besproken. Het karakter, alsmede de aanschaf van een pup, met daarbij de adviezen van opvoeding en training worden helder uitgelegd. De overige onderwerpen van algemene aard zoals voeding, ziekten, het fokken en de algemene verzorging zijn duidelijk. Rustige schrijfwijze. De auteur is een kenner van het ras. Geen register, doch de inhoudsopgave is van dien aard dat men snel een onderwerp kan vinden. De auteur heeft meer boeken over honden van algemene inhoud, een encyclopedie en enkele uitgaven over rashonden op haar naam staan. Mooie kleurenfoto's. Voor zowel de houder als voor een geïnteresseerde. Voor Nederland en België een lijstje met belangrijke adressen.

Over Esther Verhoef

Esther Verhoef ('s-Hertogenbosch, 27 september 1968) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Esther Verhoef (geboortenaam Verhallen) groeide op in 's-Hertogenbosch en in het nabijgelegen Rosmalen. Haar eerste publicaties verschenen in 1989 en betroffen columns in het blad Flair. Tussen 1995 en 2005 schreef ze vijftig informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd zo'n acht miljoen over de toonbank gingen. Haar dierenboeken zijn vertaald in ruim tachtig landen. Verhoef deed zelf grotendeels de fotografie voor haar boeken.

Bekendheid bij het grote publiek verwierf zij toen zij thrillers begon te schrijven. In 2003 debuteerde ze met de thriller Onrust, die in 2004 werd genomineerd voor de Gouden Strop en spoedig daarna vertaald in het Duits. De opvolger Onder druk werd genomineerd voor de Gouden Strop 2005. Op 22 september 2005 won Verhoef met Onder Druk in Antwerpen de Diamanten Ko…Lees verder op Wikipedia