Verlaten door haar minnaar en bedreigd door schuldeisers stapt de zestiger Bettie, die altijd in haar geboortedorp in Bretagne heeft gewoond, op een zondag in de auto en zwerft dagenlang door Frankrijk.
Titel
Elle s'en va
Regisseur
Emmanuelle Bercot
Acteur
Catherine Deneuve
Taal
Frans
Uitgever
Wild Bunch, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
108 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836861062

Besprekingen

Franse roadmovie uit 2013 van Emmanuelle Bercot, met Catherine Deneuve voor wie de film speciaal is geschreven, Nemo Schiffman, Gérard Garouste e.a. Verlaten door haar minnaar en bedreigd door schuldeisers stapt de zestiger Bettie, die altijd in haar geboortedorp in Bretagne heeft gewoond, op een zondag in de auto en zwerft dagenlang door Frankrijk. Ondertussen beleeft zij avonturen met haar opstandige elfjarige kleinzoon die ze naar zijn opa moet brengen. André Waardenburg (NRC 31-10-'13) geeft 4 (van 5) bolletjes: '(...) wisselt knap lichte momenten af met bespiegelingen over ouder worden en de aard van familiebanden. Daarbij krijg je steeds meer informatie over Betties vroegere leven. De film is ook een roadmovie door ruraal Frankrijk, vol vreemde figuren en dorpjes waarin de tijd heeft stilgestaan.' Marco Weijers (Telegraaf 31-10-'13) geeft 3 1/2 ster (van 5): 'Op een rustig kabbelende manier en met een aangenaam gevoel voor humor, laat de regisseuse zien hoe haar hoofdpersonage …Lees verder

Over Emmanuelle Bercot

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Emmanuelle Bercot (Parijs, 6 november 1967) is een Franse filmregisseuse, scenarioschrijfster en actrice.

Biografie

Emmanuelle Bercot werd in 1967 geboren in Parijs. Na haar studies ging ze naar de dansschool Serge Alzetta en de École du spectacle waar ze de wereld van het theater ontdekt. Ze volgt lessen aan de theateracademie Cours Florent en bij La fémis. Bij deze laatste maakte ze de korte documentaire True Romanès en twee kortfilms, Les Vacances en als afstudeerproject La Puce. In 2001 schrijft, regisseert en acteert Bercot in de film Clément, die geselecteerd wordt op het filmfestival van Cannes in de sectie Un certain regard. In 2012 wordt ze genomineerd voor de César voor beste origineel script voor de film Polisse. Haar film La Tête haute werd gekozen als de openingsfilm op het filmfestival van Cannes 2015.

Filmografi…Lees verder op Wikipedia