Dvd
Nederlands
De ontslagen fabrieksarbeider Jean Vereecken probeert van zijn stuntelige 17-jarige dochter Marva een mega-ster te maken
Titel
Iedereen beroemd ! / scen. en regie Dominique Deruddere
Regisseur
Dominique Deruddere
Taal
Nederlands
Uitgever
A-Video Home Entertainment, 2000
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8716777000342

Besprekingen

Nederlands-Belgische coproductie uit 2000 van regisseur Dominique Deruddere. Met Josse De Pauw, Eva van der Gucht, Thekla Reuten en Victor Löw. De onopvallende zojuist ontslagen fabrieksarbeider zet alles op alles om van zijn stuntelige 17-jarige dochter Marva, die goed kan zingen, een mega-ster te maken. Ronald Ockhuysen (Volkskrant 2-11-'00): 'Iedereen beroemd is zo'n film waarin tegenstrijdigheden samenvloeien. Een arbeidersleven, show, klatergoud, vaderliefde en winstbejag vormen een feestlied in mineur, dat wordt voortgestuwd door een voortreffelijke cast - met een imponerende De Pauw als aanvoerder.' Nico Heemelaar (Algemeen Dagblad 2-11-'00) geeft vier sterren: 'Er wordt verrassend goed en vooral natuurlijk geacteerd in Iedereen beroemd.' De Filmkrant: 'Zelden lagen ontroering en humor zo dicht bij elkaar.' Winnaar Joseph Plateau Award, Internationaal Filmfestival Vlaanderen 2000. Genomineerd voor een Oscar voor Beste buitenlandse film.

Over Dominique Deruddere

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Dominique Deruddere (Turnhout, 15 juni 1957) is een Vlaams filmregisseur en scenarist.

Biografie

Hij groeide op in Leopoldsburg, en maakte reeds als student kortfilms samen met Marcel Vanthilt. Hij begon zijn filmcarrière als regieassistent bij de film Brussels by Night van Marc Didden. Later speelde hij een rol in een andere film van Marc Didden: Istanbul.

Hij werd echter het meest bekend als regisseur. Zijn eerste langspeelfilm was Crazy Love in 1987. Deruddere kreeg in 2000 een Oscarnominatie (beste buitenlandse film) voor zijn film Iedereen beroemd!.

In september 2007 trok hij naar Hollywood om er 'independent' films te gaan maken.

In oktober 2009 was hij te zien in de jaren stillekes, omdat hij vroeger in de klas zat met Marcel Vanthilt.

In 2017 deed Deruddere mee aan de televisiequiz De Slimste Mens ter Wereld.

Films

Als regisseur

Lees verder op Wikipedia