Zwarte komedie over een uit de hand lopende bruiloft. Een trouwfeest in het Eifelgebied wordt waarlijk 'onvergetelijk' wanneer een hoteleigenaar het bruidspaar gijzelt na een dispuut over bedorven voedsel en onbetaalde rekeningen. Een poging om het duo gewapenderhand te bevrijden maakt de situatie nog explosiever.
Titel
De bloedbruiloft / een film van Dominique Deruddere ; naar Lune de guerre van Hermann & Van Hamme
Regisseur
Dominique Deruddere
Naar het werk van
Hermann Jean Van Hamme
Uniforme titel
Die Bluthochzeit
Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge Pictures, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
90 min.
Aantekening
Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983481053

Besprekingen

De Vlaamse regisseur Dominique Deruddere maakte eerder onder meer Iedereen beroemd!, Hombres complicados en Wait until spring, Bandini. Zijn laatste film is gebaseerd op een stripverhaal van het succesvolle duo Hermann en Van Hamme. Het verhaal begint bij de huwelijksinzegening van Mark Walzer en Sophie Halberstadt. Marks vader en de restauranthouder hebben een slepend conflict over een grondaankoop. Tijdens het diner ontstaat er een twist over de versheid van de garnalen in het voorgerecht die volslagen uit de hand loopt en uiteindelijk vier doden, vijf gewonden en een enorme materiële schade tot resultaat heeft. Sven De Hondt (Kutsite, i): '(...) De situaties laveren tussen kolder, slapstick en situatiehumor (...) Maar ondanks de hoge stripverhaalfactor heeft Deruddere een goede grip op zijn verhaal. Met een flinke portie suspense ontwikkelt hij de prille strijd om vervolgens alle registers open te trekken en te laten ontaarden in een bulderende apotheose. Het valt van het grote sch…Lees verder

Over Dominique Deruddere

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Dominique Deruddere (Turnhout, 15 juni 1957) is een Vlaams filmregisseur en scenarist.

Biografie

Hij groeide op in Leopoldsburg, en maakte reeds als student kortfilms samen met Marcel Vanthilt. Hij begon zijn filmcarrière als regieassistent bij de film Brussels by Night van Marc Didden. Later speelde hij een rol in een andere film van Marc Didden: Istanbul.

Hij werd echter het meest bekend als regisseur. Zijn eerste langspeelfilm was Crazy Love in 1987. Deruddere kreeg in 2000 een Oscarnominatie (beste buitenlandse film) voor zijn film Iedereen beroemd!.

In september 2007 trok hij naar Hollywood om er 'independent' films te gaan maken.

In oktober 2009 was hij te zien in de jaren stillekes, omdat hij vroeger in de klas zat met Marcel Vanthilt.

In 2017 deed Deruddere mee aan de televisiequiz De Slimste Mens ter Wereld.

Films

Als regisseur

Lees verder op Wikipedia

Suggesties