Blu-ray
Engels

Harry Potter and the half-blood prince

David Yates (regisseur), Steve Kloves (scenarist)

Harry Potter and the half-blood prince

In de reeks:
Doelgroep:
Alle leeftijden
Onderwerp
Toveren
Extra onderwerp
Jeugdboek ; verfilmd
Titel
Harry Potter and the half-blood prince
Regisseur
David Yates
Scenarist
Steve Kloves
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2009
1 blu-ray + 1 bonus blu-ray
Oorspr. opname
2009
Speelduur
153 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans, Portugees, Spaans, Italiaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Fins, Deens, Duits, Italiaans, Noors, Spaans, Zweeds, Portugees
EAN
5051888036693

Andere formaten:

Over David Yates

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David Yates (St. Helens (Merseyside), 1963) is een Britse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn films gaan onder andere over het typische leven in zijn geboortestreek, maar ook bijvoorbeeld over problemen met betrekking tot de integratie van immigranten.

Yates is wereldwijd vooral bekend door zijn regie van de vijfde en zesde Harry Potter-film. Yates werd eveneens gevraagd voor de regie van de laatste twee films, de verfilming van Harry Potter and the Deathly Hallows part I en part II. Het eerste deel hiervan verscheen op 17 november 2010 in de zalen, het tweede in juli 2011. Na het grote succes van de Harry Potter-films werd in november 2016 bekend dat Yates de volledige serie Fantastic Beasts and Where to Find Them mocht gaan regisseren. De serie zal bestaan uit 5 films waarvan de eerste uitkwam op 17 november 2016. De serie speelt zich af in de wereld van Harry Potter, enkele decennia voordat de normale Harry Potter-serie begon.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties