Vertelplaten
Nederlands

Pietje Pedro helpt Sint

Coby Hol (auteur)

Pietje Pedro helpt Sint

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
13 vertelplaten voor in een kamishibaikastje. Dit jaar is Pietje Pedro voor het eerst meegekomen uit Spanje. "Wat is het hier koud," bibbert hij. "Van dansen word je warm," zeggen de danspieten. Al dansend en zingend bereiken ze het Sinterklaashuis. Daar is het erg druk. Pietje Pedro kijkt zijn ogen uit. Hij helpt de inpakpieten bij het inpakken van de cadeaus. Daarna steekt hij een handje toe in
Extra onderwerp
SIN, kamishibai, Sinterklaas (jeugd)
Titel
Pietje Pedro helpt Sint
Auteur
Coby Hol
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2012
13 vertelplaten
Aantekening
Vertelplaten voor kamishibai
ISBN
9789058388322

Andere formaten:

Over Coby Hol

Coby Hol (Leiden, 1943 – Gouda, 29 januari 2012) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Levensloop

Hol volgde de opleiding Vrij tekenen en schilderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en haalde vier onderwijsakten in creatieve vakken. Zij was 25 jaar vakleerkracht Handvaardigheid.

Vanaf 1989 schreef en illustreerde Hol prentenboeken. In haar debuut De Zonnehoeve spelen haar kinderen de hoofdrol. Haar werk richtte zich op peuters en jonge kleuters. Coby maakte vooral collages met stukjes gescheurd of geknipt papier, vaak handgeschept papier uit Japan. Haar bekendste titels zijn Een ster met een geheim, Een licht in de nacht, Pietje Pedro helpt Sint en Paashaas, waar blijf je toch?

Veel van haar prentenboeken zijn vertaald in het Frans, Duits, Engels, Portugees, Italiaans, Noors, Deens, Japans en Koreaans.

Hol was getro…Lees verder op Wikipedia