Manon, de dochter van Jean de Florette, is nu een volwassen vrouw die haar geiten hoedt in de heuvels. Als zij achter de ware toedracht van de dood van haar vader komt, hoe hij van dorst en uitputting gestorven is, wil zij wraak.
Titel
Manon des sources / dir. by Claude Berri ; adapted for the screen by Claude Berri ... [e.a.] ; from the novel by Marcel Pagnol
Regisseur
Claude Berri
Acteur
Daniel Auteuil Emmanuelle Beart Elisabeth Depardieu Gérard Depardieu Yves Montand 1921-1991
Naar het werk van
Marcel Pagnol
Taal
Frans
Uitgever
[Hilversum]: A-Film, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1986
Speelduur
113 min.
Aantekening
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld Vervolg op Jean de Florette (1986)
EAN
8716777003350

Besprekingen

Franse speelfilm uit 1986 naar het boek L'eau des collines van Marcel Pagnol en onder regie van Claude Berri. Het is het vervolg op Jean de Florette, dat tegelijkertijd is opgenomen. In de hoofdrollen spelen wederom Yves Montand, Daniel Auteuil en Emmanuelle Béart. Manon, de dochter van Jean de Florette, is nu een volwassen vrouw die haar geiten hoedt in de heuvels. Als zij achter de ware toedracht van de dood van haar vader komt, hoe hij van dorst en uitputting gestorven is, wil zij wraak. De Speelfilmencyclopedie vindt het een slechte verfilming met slechte prestaties van Yves Montand. Wel lof voor Auteuil. 2 sterren. De film won verschillende prijzen zoals een César voor Béart voor Beste actrice in een ondersteunende rol en een Oscarnominatie voor Beste buitenlandse speelfilm.

Over Claude Berri

Claude Berri, eigenlijk Claude Berel Langmann (Parijs, 1 juli 1934 - aldaar, 12 januari 2009) was een Frans filmregisseur, acteur, scriptschrijver en filmproducent.

Leven en werk

Afkomst en toneel

Berri is geboren in een joodse familie van bonthandelaren, afkomstig uit Oost-Europa. Vooraleer hij begon te regisseren in de jaren zestig van de 20e eeuw werkte hij als toneelspeler. Hij is de vader van toneelspeler en filmproducent Thomas Langmann en van toneelspeler Julien Rassam.

Filmregisseur

Zijn eerste langspeelfilm was meteen een schot in de roos : in de autobiografisch getinte tragikomedie Le Vieil homme et l'enfant (1966) gaf hij Michel Simon de rol van Pépé, een knorrige oud-strijder en antisemiet die zich tijdens de Duitse bezetting moest ontfermen over een joods jongetje. In zijn eerste films speelde hij vaak zel…Lees verder op Wikipedia