Titel
Les valseuses
Regisseur
Bertrand Blier
Componist
Stéphane Grappelli 1908-1997
Acteur
Gérard Depardieu Patrick Dewaere 1947-1982 Miou-Miou 1950-
Taal
Frans
Uitgever
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1974
Speelduur
113 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717249470250
mooov

Over Bertrand Blier

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Bertrand Blier (Boulogne-Billancourt, 14 maart 1939) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver. Hij is de zoon van Bernard Blier.

Zijn tragikomedie Les Valseuses genoot enorm veel bijval en werd in 1974 aan de Franse filmkassa's enkel verslagen door Emmanuelle en Walt Disney's Robin Hood. De film betekende niet alleen Bliers doorbraak bij het grote publiek maar ook die van Gérard Depardieu, Patrick Dewaere en Miou-Miou, de drie hoofdacteurs.

Filmografie

Regisseur

  • 2019 - Convoi exceptionnel
  • 2010 - Le Bruit des glaçons
  • 2005 - Combien tu m'aimes?
  • 2003 - Les Côtelettes
  • 2000 - Les Acteurs
  • 1996 - Mon homme
  • 1993 - Un, deux, trois, soleil
  • 1991 - Merci la vie
  • 1989 - Trop belle pour toi
  • 1986 - Tenue de soirée
  • Lees verder op Wikipedia