Een getrouwde gevangenismedewerkster krijgt een relatie met twee gedetineerden en helpt hen aan het materiaal dat ze nodig hebben voor een gedurfde ontsnapping.
Titel
Escape at Dannemora
Regisseur
Ben Stiller
Acteur
Benicio Del Toro Patricia Arquette Paul Dano
Taal
Engels
Uitgever
Showtime Entertainment, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 7 u.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083190736

Besprekingen

Amerikaanse miniserie van Ben Stiller (The secret life of Walter Mitty; Zoolander), gebaseerd op ware gebeurtenissen in 2015. Vijftiger Tilly Mitchell (Patricia Arquette) werkt als opzichter in het naaiatelier van een grote gevangenis in het plaatsje Dannemora in de staat New York. Haar huwelijk met Lyle Mitchell (Eric Lange) is liefdeloos en ze begint een seksuele relatie met twee gevangenen (Paul Dano en Benicio Del Toro), beide veroordeelde moordenaars. Tilly helpt hen aan het materiaal dat ze nodig hebben voor een gedurfde ontsnapping. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 89% ‘fresh’: ‘Escape at Dannemora's slow pace demands patience, but those willing to wait will be rewarded with a chilling mystery that provides the perfect showcase for its talented cast – especially so for the incredible Patricia Arquette.’ Arquette won de Golden Globe voor Beste actrice, de serie zelf was genomineerd voor een Golden Globe.

Over Ben Stiller

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jiyang Chen

Benjamin Edward (Ben) Stiller (New York, 30 november 1965) is een Amerikaanse acteur, komiek, scenarioschrijver, filmproducent en filmregisseur. Hij won in 1993 samen met zijn hele schrijversstaf een Emmy Award voor The Ben Stiller Show en in 2001 een American Comedy Award voor zijn rol in Meet the Parents.

Biografie

Stiller is een zoon van komiek Jerry Stiller en actrice Anne Meara. Hij werd in 1988 gecontracteerd door MTVnetworks omdat hij een komische parodie had gemaakt op de film The Hustler en diens opvolger The Color of Money, genaamd The Hustler of Money. Hij kreeg ook een plaats binnen de ploeg van Saturday Night Live als schrijver/acteur en een naar hem vernoemde eigen show. Hierin voerde hij sketches op met vaste acteurs als Janeane Garofalo en Andy Dick.

Stiller behoort samen met Will Ferrell, Vince Vaughn, Jack Black, Steve Carell, Owen en Luke Wilson tot een groep acte…Lees verder op Wikipedia

Suggesties