Boek
Nederlands

Dagen met Kikker en Pad

Arnold Lobel (auteur)
+1
Dagen met Kikker en Pad
×
Dagen met Kikker en Pad Dagen met Kikker en Pad

Dagen met Kikker en Pad

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kikker en Pad zijn dikke vrienden. In vijf verhaaltjes maken ze samen heel veel mee. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI 6
Titel
Dagen met Kikker en Pad
Auteur
Arnold Lobel
Uniforme titel
Kikker en Pad zijn best tevreden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Days with Frog and Toad
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2008
64 p. : ill.
ISBN
9789021665559 (hardback)

Besprekingen

Vijf verhaaltjes (Morgen, De vlieger, Griezelen, De hoed, Alleen) over de belevenissen van Kikker en Pad, twee onafscheidelijke vrienden. Hun warme vriendschap staat centraal in alle verhalen, waarin ook humor en spanning niet ontbreken. De bruin-groene tekeningen op vrijwel elke pagina vullen de sfeer uitstekend aan. In de tekst wisselen beschrijvingen en dialoog elkaar voortdurend af, waarbij de eenvoudig opgebouwde zinnen verdeeld zijn in korte spreekmaten die steeds op een nieuwe regel staan afgedrukt. Zeer grote letter en ruime spaties tussen de regels. Het boek werd bekroond met een Zilveren Penseel. Eerder verschenen onder de titel 'Kikker en Pad zijn best tevreden'. Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar, om zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Dagen met Kikker & Pad

In deze bundel staan vijf verhalen over het legendarische duo Kikker en Pad. Kikker is de verstandige en Pad is de goeiige, ietwat luie naïveling. Al de verhalen nodigen uit om verder te denken; ze zijn ideaal om een gesprek op gang te trekken. Er zit ook een netjes verpakte moraal in. In 'Morgen' gaat het over 'stel niet uit tot morgen wat je vandaag kan doen.' 'De Vlieger' gaat over 'de aanhouder wint'. In 'Griezelen' vertelt Kikker een griezelverhaal aan Pad waarbij Kikker Pad in het ongewisse laat of het wel of niet gebeurd is. Misschien wel, misschien niet, herhaalt hij steeds. Kikker weet aan alles een mouw te passen, zelfs aan een hoed die te groot is en in het laatste verhaal is Kikker zo gelukkig dat hij alleen wil zijn om erover na te denken. Wat de verhalen bijzonder maakt is de warme gezelligheid die ze uitstralen. Doordat er korte zinnen gebruikt worden, zijn deze verhalen bijzonder geschikt voor beginnende lezers. En het blijven leuke verhalen om voor te lezen.


Over Arnold Lobel

Arnold Lobel (Los Angeles, 22 mei 1933 - New York, 4 december 1987) was een Amerikaans auteur van kinderboeken. Hij illustreerde zijn eigen boeken en die van andere schrijvers.

Biografie

Lobel volgde een opleiding aan het Pratt Institute, een kunstacademie, waar hij zij latere vrouw Anita Kempler ontmoette. Na zijn afstuderen gingen ze in New York wonen, waar Lobel werk vond als reclametekenaar. Al gauw ging hij over op het illustreren van kinderboeken. Om te voorkomen dat hij de opbrengsten van de boeken met een schrijver zou moeten delen, begon hij ook zelf te schrijven. Arnold Lobel overleed aan AIDS-gerelateerde complicaties.

Lobel won de Caldecott Medal in 1981 voor zijn boek Fables.

Prijzen

  • 1971: Zilveren Griffel - Valentijn
  • 1981: Vlag en Wimpel - Bij Uil thuis
  • 1981: Zilveren Griffel - Bij Uil thuis
  • 1982: Vlag en W…Lees verder op Wikipedia