Boek
Nederlands

Erwten! : het verhaal van hun leven

Andy Cullen (auteur), Simon Rickerty (illustrator)

Erwten! : het verhaal van hun leven

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Erik en Evelien zijn twee erwtjes, die een lange reis maken voordat ze op je bord belanden. Maar zijn ze wel lekker? Prentenboek met paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Erwten
Titel
Erwten! : het verhaal van hun leven
Auteur
Andy Cullen
Illustrator
Simon Rickerty
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Peas! : it's not easy being peas-y
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789051161250 (hardback)

Besprekingen

Groot kleurig prentenboek waarin de geschiedenis wordt verteld van twee erwten, Erik en Evelien, die samen met hun soortgenoten groeien op het land. De erwten worden daarna verwerkt in een fabriek (in blikken en potten of als diepvries) en verkocht in een winkel. Uiteindelijk komen de erwten op de borden van twee kinderen, die prins en prinses worden genoemd. Deze wijzen de erwten resoluut af, waarna de erwten bijna in het vuilnisvat belanden. Dankzij de overredingskunst van Erik en Evelien krijgen de erwten een tweede kans. Op een vrolijke, kleurrijke manier wordt dit proces uitgebeeld in stoere, paginagrote prenten met heldere vormen in grote, felle kleurvlakken. De oplettende kijker kan tussen alle groene erwten steeds Erik en Evelien ontdekken aan de hand van hun gezichtjes. De lettergrootte van de eenvoudige, eenregelige tekst varieert per situatie; hiervan kan de voorlezer goed gebruik maken bij het voorlezen. Leuk, beeldend verhaal, dat misschien het enthousiasme voor de kleine…Lees verder

Erwten!

Dit prentenboek vertelt over het leven van erwten. Het begint op het ogenblik dat de tractor het land omploegt en de boer het zaad plant, de erwten kiemen en groeien, worden geoost en gaan naar de fabriek en de winkels totdat ze uiteindelijk op je bord belanden. Als je ze niet wilt eten, dan komen ze in de vuilnisbak terecht, tenzij je ze een kans wilt geven natuurlijk. Gelukkig zijn er ook mensen die wel van erwten houden.
De illustraties vertellen het verhaal in heldere kleuren, simpele vormen en dikke lijnen. De tekst bestaat uit korte zinnen in een eenvoudige taal. Het verhaal vertelt enerzijds over de levensloop van deze groente en anderzijds over de niet al te positieve appreciatie ervan. Nogal simplistisch en een beetje stereotiep.